Les observacions del Telescopi Espacial Hubble de la NASA indiquen que la nostra galàxia, la Via Làctia, i la galàxia d'Andròmeda (també anomenada M31), atretes per la gravetat mútua, col·lidiran gairebé frontalment d'ací a uns quatre mil milions d'anys. Aquest és el resultat de l'estudi que durant vuit anys ha portat a terme un equip d'astrònoms de l'Institut de Ciència del Telescopi Espacial (STScI), i que s'ha presentat en una conferència de premsa aquesta setmana a la NASA.
'Les formes de discos prims d'aquestes galàxies espirals es distorceran granment i es transformaran sota l'efecte de la topada', explica l'astrònom Enric Marco, del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València. D'ací a uns sis mil milions d'anys, aquestes dues galàxies es fusionaran per constituir una única galàxia el·líptica.
El Sistema Solar no serà destruït per la col·lisió, però el Sol i els seus planetes, entre els quals la Terra, segurament que aniran a parar en algun altre lloc de la nova galàxia el·líptica Andròmeda-Via Làctia.
En el seu bloc de +VilaWeb 'Pols d'estels', Marco ens presenta avui aquesta visualització i simulació en vídeo del xoc de les dues galàxies, a una velocitat de 105 milions d'anys llum per segon.
I aquí Marco ens explica 'el destí final de la Via Làctia i del Sistema Solar'.